Mine bandengasjement på 1970, 80, og 90-tallet

Piera J. Somby - Nord-Amerika og samiske flagg

Her er en liste med noen bandengasjement i perioden 1970 – 2000

 

Harpix

Dette bandet var et karasjokbasert band, der medlemmene var fra Saraby i Kvalsund kommune, Nesseby og Karasjok. Vi var aktiv i slutten av 70-tallet og musikken var stort sett coverlåter.

 

Blizzard

Dette bandet var også karasjokbasert, og var aktive fra midten av 70-tallet og frem til 80-tallet. Jeg spilte i Blizzard mellom 1979-1983. Konseptet til Blizzard var datidens populærmusikk og covers. En periode var det veldig gjennomtrekk i bandet, der folk sluttet og andre begynte.

Vi var meget populære på diverse fester/arrangementer der vi spillte til dans på samfunns- og bygdehus. Det var enda den tid da folk gikk på dansetilstelninger på samfunns- og bygdehus, før diskotek bølgen kom og ødela og gjorde det slutt på denne type arrangementer.

Blizzard hadde også eget produsert materiale i tillegg til coverlåtene vi fremførte.

 

Tre spesielle turneer

 • Tre måneders turne i Canada/Alaska turneen var med Big Bruce og The Warriors, der jeg var trommis.
 • Og i Nederland var og joiket og spilte diverse perkusjon med et sammensatt band fra Nederland.
 • På New-Zealand var jeg med en setting av samiske musikere, der jeg også joiket og spilte diverse perkusjon.

4 thoughts on “Mine bandengasjement på 1970, 80, og 90-tallet

 1. Du e dyktig,meget god venn av meg i lang tid 😉 Dette så jo veldig
  bra ut 😉 Må vel finne på noe i 2016 😉 Ønsker deg en fin helg 😉

 2. Hei! Jeg syns din side er veldig fin og oversiktlig. Veldig interessant å se en del av hva du har gjort siden vi hadde daglig kontakt. Det begynner jo å bli mange år siden! Ikke minst er jeg svært imponert over hvor god stemme du har Piera J. Somby! Dette likte jeg virkelig!
  Vennlig hilsen
  Paul Dagfinn Lervik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *